Filme Youtube

Another Perfect Stranger

Nu vreau neaparat sa va recomand acest film, dar il postez datorita faptului ca l-am vazut si mie mi-a placut. Cred ca e un film care merita vazut, chiar daca nu e neaparat ortodox, desi nu imi dau seama exact religia regizorului.

In film este vorba despre o adolescenta plictisita de religie, care intr-un drum cu avionul ajunge sa stea intre o persoana (care se autonumeşte Iş, iar mai apoi Iisus, probabil “Isus”) si alta persoana care la inceput incearca sa o critice referitor la prejudecatile religioase pe care le are.

Pe drum discutia se deschide intr-un mod foarte interesant, fata discutand cu “Iş” despre ce o doare cel mai tare, ajungandu-se la momentul in care aceasta fusese traumatizata in copilarie de catre un alt adolescent, iar nimeni nu a putut sa intervina sa o ajute, acest lucru cauzand in timp reticenta asupra religiei pe care aceasta o avea.

Mi s-a parut incurajant in film modul in care “Iş” explica de ce raul este tolerat de Dumnezeu. Iş zice că Dumnezeu suferă împreună cu cel care suferă şi că într-o zi tot răul va dispărea, oamenii răi vor dispărea şi binele va fi restabilit.

Poate aceasta este momentul cheie din film şi pentru asta s-a meritata să îl vizionez.

Filmul este unul creştin. Chiar daca nu identific religia, mie mi-a plăcut.
Partea mea preferata din film este aici
Îl puteţi viziona aici pe această pagină deoarece este incorporat direct din Youtube, fara viruşi sau reclame deranjante

Transcriptul partii mele preferate din film

– Dar ce zici de oamenii care au suferit lucruri rele?

– Cand oamenii care sufera se conecteaza cu Dumnezeu, realizeaza ca nu a existat niciun moment cand El s-a oprit din a-i iubi si stiu ca va veni o zi cand El personal va sterge orice lacrima si ei nu vor mai suferi niciodata si vor simti aceasta dragoste enorma, iar durerea pe care candva au simtit-o va parea ca nimic..

PS: Dacă îmi poate spune cineva religia acestui film, va rog sa lasati un comment

Numele meu este Dan Mihai Măriuţa şi am lansat proiectul doxologia.info, ca o bibliotecă în care doresc să adun filmuleţe din tot ce înseamnă creştinismul. Fac asta deoarece de foarte multe ori nu găsesc cuvânt de folos în situaţiile de viaţă pe care la întâmpin. Prin 2015 mi-au plăcut foarte mult filmuleţele de pe Youtube postate de un cont denumit "Ioan Popovici", care are filmulete ca "Sfantul Siluan - Despre har" sau "Sfantul Siluan - Despre razboiul duhovnicesc" etc.., filmulete pe care le consider de o importanta deosebita in evolutia mea duhovniceasca. Recent, prin cautarile mele, am gasit un alt cont care mi-a plăcut foarte mult, "Nebunul de Alb", care deşi are putine vizualizări ale filmuleţelor, are un impact deosebit prin blandeţea de a explica probleme contemporane. Nu mă rezum numai la ortodoxie, deoarece am găsit si la alte religii creştine filmuleţe care mi-au plăcut şi care fac obiectul acestui site, pe care le voi adauga. Dacă crezi că poţi să scrii corect, sa formulezi articulat părerea ta despre anumite filmuleţe creştine şi înţelegi de ce adun filmuleţe pe acest site şi doreşti să te alături, te rog să îmi trimiţi un mail de pe pagina de contact.. Doamne-ajută!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *