Orthodoxy

Religia noii ere – Nebunul de alb

In acest filmulet din canalul @Nebunul de alb mi s-au parut interesante urmatoarele idei:

Un gand alt parintelui narator, este cel al parintelui Sofronie care spune ca nu mai este vreme de casatorie sau de facut copii, deoarece acestia nu mai pot fi aparati de duhul lumii acesteia, toata aceasta idee fiind laitmotivul promovarii: “uniformizarea omului spre nulificare..”

Acest filmulet este ca o declaratie foarte curajoasa, o scuturare de praful care se aseaza periodic pe Biserica, fara ca cineva sa mai faca curat, deoarece inalt-ierarhii se ocupa mai mult de administratie si nu de sufletele noastre..
Parintele (caruia inca nu i-am aflat numele), zice “fratilor, nu exista niciun vazator cu duhul la ora actuala..”. Cuvintele astea sunt ca o eliberare pentru mine, cel care am gresit punandu-mi nadejdea exagerat in duhovnici si mai putin in Dumnezeu.

Imi place foarte mult acest canal, chiar daca are mai putina vizibilitate decat “main-streamul” ortodox. Desi media promoveaza indignarea de cativa ani, fie ea politica, fie sub forma de sete de spiritualitate, foarte putini ofera si solutii. Practic solutiile nu exista. Nu ne este permis sa avem solutii, nu stiu daca cineva a observat asta. In acest canal am gasit solutii unice la probleme contemporane, iar parintele narator este unul care se vede ca s-a daruit cu sufletul, iar diferenta dintre acesta si cei “inapoiati” este una clara..

Atentie!
Acest articol este o parere personala. Nu am aprobarea nimanui ca sa il scriu

Numele meu este Dan Mihai Măriuţa şi am lansat proiectul doxologia.info, ca o bibliotecă în care doresc să adun filmuleţe din tot ce înseamnă creştinismul. Fac asta deoarece de foarte multe ori nu găsesc cuvânt de folos în situaţiile de viaţă pe care la întâmpin. Prin 2015 mi-au plăcut foarte mult filmuleţele de pe Youtube postate de un cont denumit "Ioan Popovici", care are filmulete ca "Sfantul Siluan - Despre har" sau "Sfantul Siluan - Despre razboiul duhovnicesc" etc.., filmulete pe care le consider de o importanta deosebita in evolutia mea duhovniceasca. Recent, prin cautarile mele, am gasit un alt cont care mi-a plăcut foarte mult, "Nebunul de Alb", care deşi are putine vizualizări ale filmuleţelor, are un impact deosebit prin blandeţea de a explica probleme contemporane. Nu mă rezum numai la ortodoxie, deoarece am găsit si la alte religii creştine filmuleţe care mi-au plăcut şi care fac obiectul acestui site, pe care le voi adauga. Dacă crezi că poţi să scrii corect, sa formulezi articulat părerea ta despre anumite filmuleţe creştine şi înţelegi de ce adun filmuleţe pe acest site şi doreşti să te alături, te rog să îmi trimiţi un mail de pe pagina de contact.. Doamne-ajută!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *